Meest gestelde eurojackpot vragen

Eurojackpot is een Europees kansspel waarbij je voor € 2 per lot kans maakt op de Jackpot. De jackpot is altijd minimaal € 10 miljoen en kan oplopen tot € 90 miljoen afhankelijk van het aantal verkochte loten en de keren dat de jackpot niet is gevallen. Elke vrijdagavond om 22:00 is er een Eurojackpot trekking. 

Bij Eurojackpot worden de prijzen verdeeld in twaalf Eurojackpot groepen. Het bedrag per categorie wordt vervolgens verdeeld over het aantal winnaars in elke categorie.

Eurojackpot prijzenschema

De hoogte van de Eurojackpot prijzen is afhankelijk van het aantal verkochte loten. De Jackpot is altijd minimaal 10 miljoen euro en het bedrag stijgt elke keer als de Jackpot niet valt. Maximaal is de jackpot 90 miljoen euro. Wordt dit bedrag bereikt dan valt deze gegarandeerd. Een week voor de trekking wordt er een schatting gemaakt van de hoogte van de Jackpot. Van de totale inleg wordt 50% besteed aan prijzengeld. De kans dat je bij Eurojackpot prijzen wint, is 1 op 26.

De Eurojackpot trekkingsuitslag vindt elke vrijdagavond rond 21:00 uur plaats en de uitslag wordt om 22:00 bekend gemaakt. De eurojackpot trekking vindt plaats in Helsinki in Finland. Het wordt ook op internet en op Teletekstpagina 554 bekend gemaakt.

  • Prijzen tot 50 euro zijn de dag na de eurojackpot trekking op te halen bij een verkooppunt
  • Prijzen van 50 tot 5000 euro: Dan moet je het ingevulde Eurojackpot bewijs deelnamebewijs met verzekeringsservice van PostNL  versturen naar naar de Stichting De Nationale Sporttotalisator in Rijswijk. TIP: maak zelf  ook een kopie van je deelnamebewijs. Je prijs wordt dan samen met de verzendkosten op je rekening gestort.
  • Prijzen van 5000 euro of hoger: maak dan een afspraak met de klantenservice van de Lotto in Rijswijk op nummer 070 – 550 08 03, bereikbaar van werkdagen van 9.00 -21.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 – 17.00 uur.
  • Internetspeler: Wanneer je eurojackpot meespeelt via internet, worden bedragen tot 1.000 euro gestort op je rekening. Je kunt er dan voor kiezen om het uit te laten betalen of hier nieuwe loten van te kopen. Bedragen boven de 1000 euro worden direct op je rekening gezet.

 

Een Eurojackpot lot kost 2 euro. Hoe meer loten je koopt, des te hoger de kans dat je de Jackpot wint. Ook kun je automatisch meespelen, zodat je geen enkele eurojackpot trekking hoeft te missen.

Er zijn achttien deelnemende landen die meedoen aan de Eurojackpot. Dit zijn; Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Hongarije, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Polen, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden.

Ieder lot maakt in iedere Eurojackpot trekking evenveel kans op de Jackpot, of het nu in Nederland of in een ander land is gekocht. Als er in een land meer eurojackpot loten worden verkocht, is de kans dat daar meer en vaker prijzen vallen uiteraard groter. De Jackpot is in 2017 en 2018 in Nederland gevallen.

Je kiest eerst 5 getallen uit 1 t/m 50 en vervolgens 2 bonusgetallen uit 1 t/m 10. Heb je alle Eurojackpot getallen goed dan win je de Jackpot! Als meerdere winnaars 5 getallen en 2 bonusgetallen goed hebben voorspeld, wordt de Eurojackpot tussen deze winnaars verdeeld.

 

Interessante Nederlandse loterijen links

Loterijen opzeggen
Voor als je binnen 1 minuut de loterij wil opzeggen

Postcodeloterij
Vriendenloterij
Bankgiroloterij
Staatsloterij
Lotto
Eurojackpot
Toto
Lucky Day
Lot of Happiness
KWF loterij
Nederlandse loterij opzeggen
Video’s Nederlandse loterijen opzeggen
Miljoenenspel

Loterijen contact
Als je snel een adres of telefoonnummer wil zoeken

Postcodeloterij
Vriendenloterij
Bankgiroloterij
Staatsloterij
Lotto
Eurojackpot
Miljoenenspel 
Lucky Day
Lot of Happiness
KWF loterij
Nederlandse loterij 

Loterijen informatie
Vind alles over de Nederlandse loterijen

Postcodeloterij
Vriendenloterij
Bankgiroloterij
Eurojackpot

Staatsloterij
Lotto
Eurojackpot
Nederlandse loterij
Toto|
Lucky Day
Lot of Happiness
KWF loterij

Loterijen meest gestelde vragen
Vind het antwoord op de meest gestelde loterij vragen

Postcodeloterij
Vriendenloterij
Bankgiroloterij
Staatsloterij

Lotto
Eurojackpot
Toto
Miljoenenspel

Lucky Day
Lot of Happiness
KWF loterij

Loterijen uitslagen
Bekijk de Nederlandse loterij uitslagen

Postcodeloterij
Vriendenloterij
Bankgiroloterij
Staatsloterij
Lotto
Eurojackpot
Miljoenenspel
Toto
Lucky Day
Toto
Lot of Happiness
KWF loterij

De eurojackpot is een vast bedrag van minimaal € 10 miljoen. Om er nu zeker van te zijn dat dat bedrag kan worden uitbetaald, gaat 12% van het totale eurojackpot prijzengeld naar het Boosterfund. Het Boosterfund kent een maximale hoogte van € 20 miljoen. Wordt dit bedrag bereikt dan gaat het geld dat boven dit maximum komt, naar de Jackpot.

Het winnen van de Eurojackpot heeft een winkans van 1 op 95.344.200. Er gaat 36% van de inleg naar de Jackpot. Bekijk hier het Eurojackpot prijzenschema.

Voor alle prijzen boven € 449,- is de Eurojackpot wettelijk verplicht om kansspelbelasting in te houden en af te dragen. Win je een geldprijs onder de € 449,- dan wordt er geen kansspelbelasting ingehouden.

Als je geen mails meer van de Eurojackpot kan je je afmelden van eurojackpot via de ontvangen mail bij “afmelden” en dit kan ook in jouw account bij Profiel, instellingen en ga vervolgens naar contactvoorkeuren.