De meeste mensen winnen de loterij niet. Als u iemand bent die dat wel doet, kunt u dat beter op een hoogrentende spaarrekening zetten of investeren. Op de lange termijn krijg je waarschijnlijk een veel hoger rendement dan met het meespelen met de loterij. Daarom is het verstandig om snel de loterij abonnement op te zeggen. Een loterij opzeggen kan online of telefonisch.

In dit artikel legt Loterijopzeggen.nl uit waarom je beter niet kunt meespelen met de Nederlandse loterij en je maandelijkse abonnementen op loterijen beter kunt opzeggen.

Waarom is de loterij een verspilling van je geld?

Eigenlijk zijn er veel redenen waarom de loterij geldverspilling is, maar hier zijn er een paar waar je misschien wel of niet aan gedacht heeft

De loterij winstkansen zijn nooit in je voordeel

De kansen om de loterij te winnen zijn vrij laag. Ga je voor de Mega jackpot of oudejaarstrekking van de Staatsloterij? Er is een kans van één op 7,08 miljoen dat je wint. Het idee dat u op een dag de grote prijs wint, is op zijn best een fantasie en op zijn slechtst een kansloze situatie.

Misschien denk je nu: “Ik ken meer dan een paar mensen die de loterij hebben gewonnen. Dus de kans kan niet zo klein zijn.” Misschien ken je een familielid of goede kennis die enig loterij-succes heeft gehad, zelfs als het om een klein bedrag gaat. Maar anekdotische verslagen van loterijwinsten houden geen rekening met het bedrag dat mensen betalen om de loterij te winnen. Zeker, oom Piet won 5.000 euro in de staatsloterij, maar hoeveel heeft hij uitgegeven aan loten en krasloten om uiteindelijk dit bedrag te winnen?

Het kan veel minder zijn geweest dan 5.000 euro of het kan bijna het bedrag zijn geweest. Als je rekening houdt met winsten, moet je ook rekening houden met de kosten voor het kopen van loten. Dit kan ervoor zorgen dat die gewone “winsten” die je lijkt te ervaren, in werkelijkheid nettoverliezen zijn of in het beste geval zeer krappe “netto”winsten. Een loterij opzeggen bespaart je in dit geval veel geld.

Gok gewoonten / verslaving

De loterij is technisch gezien gokken en gokken kan een verslaving worden. Hoewel het niet waarschijnlijk is dat deze “toegangspoort” tot gokken zal veranderen in een volledige gokverslaving, moet je toch voorzichtig zijn als je merkt dat je verteerd wordt door pogingen om de loterij te winnen.

Als je een verslavende persoonlijkheid hebt of een geschiedenis van verslaving in je familie, is spelen in de loterij misschien niet de beste activiteit om je aan over te geven. Je wilt immers niet zo geobsedeerd raken door winnen dat je tonnen geld opblaast om het te proberen.

Belastingen en andere verplichtingen

Tot slot moet je weten dat wanneer je de loterij wint, je niet altijd het volledige bedrag van jouw winst krijgt. Ten eerste moet je bij de meeste Nederlandse loterijen belasting betalen.

Ten tweede, als je openstaande verplichtingen heeft, kan een deel van de winst worden onderschept.

Bijvoorbeeld, als je achterstallige alimentatie verschuldigd bent of studieleningen hebt met een betalingsachterstand, kan een deel van je winsten worden onderschept, dat wil zeggen dat je deze al niet krijgt.

Een deel van het gewonnen geldbedrag kan zelfs in beslag genomen worden als je binnen een bepaalde tijd overheidssteun hebt ontvangen.

Dus, je denkt misschien dat het winnen van de loterij een totale overwinning is, maar jouw jackpot kan in werkelijkheid worden gebruikt om andere verplichtingen af te betalen!

 

Conclusie waarom loterij opzeggen

Meespelen met de Nederlandse loterij is voor de meeste mensen geldverspilling. Als je al het geld dat je in de loterij steekt op een hoogrentende spaarrekening zet of investeert, krijg je een veel hoger rendement. Bovendien hoef je niet teleurgesteld te worden door een verliezend lot. Het opzeggen van een loterij lidmaatschap is niet eenvoudig. Nederlandse loterijen maken het namelijk heel ingewikkeld om online loterij abonnement op te zeggen.

Bekijk bij Loterij Opzeggen hoe je stapsgewijs jouw gewenste loterij abonnement stop zet!

loterij opzeggen

Geef een antwoord