Speel je mee met een loterij, maar overweeg je jouw lidmaatschap te beëindigen? Dan moet je de loterij opzeggen. Ondanks dat je veel loterijen tegenwoordig op ieder gewenst moment op kunt zeggen, vragen veel mensen zich af wat het beste moment is. In dit artikel legt Loterijopzeggen.nl uit wat het beste opzegmoment bij een loterij is.

Automatisch incasso

Wanneer je met een abonnement op een van de Nederlandse loterijen meespeelt, speel je veelal mee door middel van een automatische incasso. Door middel van die automatische incasso is de loterij gemachtigd om automatisch het bedrag van jouw loterij abonnement af te schrijven. Wij raden dan ook aan om jouw abonnement (ruim) voor een automatisch incasso stop te zetten. De kans dat de incasso al verstuurd is, is dan het kleinst. In dat geval wordt er voor de eerstvolgende trekking mogelijk geen geld meer van jouw bankrekening afgeschreven. Dit gebeurt wel als de incasso al verstuurd is.

Jackpot net gevallen

Wie meespeelt met een loterij hoopt er uiteraard vurig op om de jackpot te winnen. Helaas is deze kans bijzonder klein. Is de jackpot gevallen, maar niet op jouw lotnummer(s)? Dan hoop je misschien dat je de volgende keer meer geluk hebt. Toch kan het bij sommige loterijen behoorlijk lang duren voordat je weer wint nadat de jackpot is gevallen. In dat geval nemen jouw winkansen dus af. Dit gebeurt overigens niet bij iedere loterij, maar er zijn wel degelijk loterijen waarbij de winkansen lager zijn nadat de jackpot is gevallen.

De opzegtermijnen van loterijen in Nederland

Wie denkt dat iedere loterij in Nederland direct opgezegd kan worden, heeft het mis. Er zijn namelijk loterijen die werken met een opzegtermijn. Dit is bijvoorbeeld vaak het geval als je via een actie lid bent geworden. Je kunt jouw abonnement dan vaak pas na een x-aantal trekkingen opzeggen. De opzegtermijn verschilt overigens per loterij. Sommige loterijen hanteren een opzegtermijn van een maand, terwijl je andere loterijen (vrijwel) direct op kunt zeggen.

Het beste opzegmoment voor een loterij opzeggen

Het best opzegmoment voor een loterij is dus vroegtijdig voor de eerstvolgende incasso en wanneer de winkansen dalen door het vallen van de jackpot. Besef tijdens het mee spelen dan ook goed wanneer je besluit om te stoppen met het meespelen aan een loterij. Door middel van onze bovenstaande tips, zorg je namelijk dat je op tijd het loterij abonnement opzegt en geen dief van je eigen portemonnee wordt.

 

Problemen bij loterij opzeggen

Een loterij opzeggen lijkt misschien niet lastig, maar het kan behoorlijk wat voeten in de aarde hebben. Nederlandse loterijen doen er namelijk alles aan om jou als klant te behouden. Dit kun je als vervelend ervaren. Mogelijk loop je zelfs wel tegen problemen bij het opzeggen aan. Hier zit je uiteraard niet op te wachten. Beëindig je jouw abonnement via Loterijopzeggen.nl. Dan hoef je hier niet bang voor te zijn. Bij ons zeg je jouw Nederlandse loterij abonnement op zonder dat je contact op hoeft te nemen met de loterij. Een loterij opzeggen is hierdoor een fluitje van een cent.

loterij nieuws archieven - loterij opzeggen en beste opzegmoment

Geef een antwoord