minder winnen dan je inleg | Blij worden van loterijen | Nederlandse loterij geluk onderzoek | fear of missing out

Waarom wordt je blij van loterijen

minder winnen dan je inleg | Blij worden van loterijen | Nederlandse loterij geluk onderzoek | fear of missing out

Waarom wordt je blij van loterijen? Logisch is het niet maar geef maar toe,
je hebt vast wel eens een lot gekocht voor een of andere loterij.
En ja, je weet heus wel dat de kans dat je wint superklein is en dat je dus eigenlijk je geld weggooit.
Maar tóch doe je mee.

Waarom? In dit artikel vind je de uitkomst van een onderzoek rondom het geluksgevoel van deelnemers aan de Staatsloterij.
Hierdoor kunnen wij uitleggen waarom we gelukkig worden van de loterij terwijl we er helemaal niet van houden om te verliezen.

Je zal maar winnen

Het zal je maar gebeuren, de hele straat wint een prijs en jij doet net niet mee met die loterij. Dat zou je toch niet willen. Om exact deze reden beginnen veel mensen met hun deelnemen aan een loterij. Want stel je toch voor dat jij naast die pot grijpt. En dat is nu precies hoe het werkt! De marketingcampagnes van Nederlandse loterijen zijn dusdanig ingericht op het gevoel van fear of missing out. Dit zorgt ervoor dat mensen emotioneel betrokken raak bij de vraag: “Wat als?”. Je gaat wegdromen over de mogelijkheden die de hoofdprijs jouw leven te bieden heeft en dit is nu exact wat loterijen willen.

De loterij winnen

Hoe vaak heb jij iets gewonnen in de loterij? En dan verwacht je eigenlijk geld te winnen toch, maar hoe vaak was het een reep Tony Choconelly of een HEMA bon van 5 euro. Maar geld, nee dat win je praktisch niet, maar eigenlijk is dat wel je voornaamste doel.

Een goed voorbeeld van het winnen van prijzen is de Nederlandse Staatsloterij. De kosten van een Staatsloterij lot is bij een heel Staatslot €17,50. Bij de Staatsloterij zie je dan ook dat de meeste deelnemers een prijs van €5 winnen. Dit geeft onbewust toch een gevoel van winnen voor de deelnemers, terwijl ze eigenlijk met hun deelname € 12,50 verloren hebben. Wees jezelf dus bewust van hoe je emotioneel betrokken bent in het meespelen van kans spellen.

Een lot uit de loterij opzeggen

Dat is het toch met alle loterijen, je doet mee voor de grote geld bedragen waar je op televisie gek mee gemaakt worden. Elke dag gaat er een geldprijs uit, horen we zeggen, maar waarom dan nooit bij mij?

Het proces voor een lot uit de loterij opzeggen is vele malen moeilijker en langduriger dan de aanschaf van een lot of loterij abonnement. Bij Loterijopzeggen.nl vind jij alle informatie die je nodig heb om iedere Nederlandse loterij op te zeggen. Zowel schriftelijk als digitaal.

minder winnen dan je inleg | Nederlandse loterij geluk onderzoek | fear of missing out

 

Bronnen

Geluksonderzoek

minder winnen dan je inleg | Nederlandse loterij geluk onderzoek | fear of missing out

Geef een antwoord