Er zijn veel loterijen in Nederland. Hieronder worden er een aantal op een rij gezet

TOTOMiljoenenspellucky day opzeggenLotto opzeggen Staatsloterijpostcode loterij opzeggen hoe werkt dit

Hoewel er maar 50% van alle ingelegde premies weer wordt uitgekeerd blijft er nog voldoende geld over om een mooie loterij uitkering te doen. De vraag is dan echter moet je belasting betalen als loterij deelnemer op het moment dat je de prijs wint.

Is er een Kansspel belasting vrijstelling?
Voor veel winnaars die kleine prijzen winnen hoeft er geen belasting betaald te worden. Alleen prijzen groter dan € 449 worden belast met kansspel belasting.

Wie draagt kansspel belasting af?
De Nederlandse loterij organisator is verplicht de belasting in te houden en af te dragen. De loterijen keren dus nettoprijzen uit, en dus minder dan de brutoprijzen die vaak bij de werving worden voor gespiegeld. Dus denk niet dat je miljonair bent geworden als je een miljoen wint

Wat is het kansspel belasting tarief?
Het tarief is 30,1% van de brutoprijs. Een Loterij organisator houdt dit in en draagt dit af, de winnaar ontvangt de resterende 69,9%.

Kan een loterij prijs belasting vrij worden uitgekeerd?
Een prijs kan echter ook ‘belastingvrij’ worden uitgekeerd. De verstrekker van de prijs betaalt dan de belasting vooraf en houdt rekening met de belasting die moet worden afgedragen.