Nederlanders doen veel mee aan loterijen.

Er zijn veel loterijen in Nederland. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

Miljoenenspellucky day opzeggenLotto opzeggeneuro jackpotVriendenloterij

Wat is de loterij omzet in Nederland

Er wordt ruim 2,5 miljard aan loterij omzet gemaakt. Ruim 2,1 miljoen Nederlanders doen mee en betalen gemiddeld 268 euro per huishouden.

Wat zijn de winst kansen van loterijen zoals de postcodeloterij en de staatsloterij

Het gemiddeld loterij uitkeringspercentage is in Nederland laag. Een loterij keert tussen de 50 en 70% uit. Ruim 800 tot een miljard euro blijft jaarlijks achter bij de loterijen. Een gedeelte hiervan wordt uitgekeerd aan een goed doel. De winstkansen bij de belangrijkste Nederlandse loterijen wijken sterk af. Zoals iedereen eigenlijk wel weet is de kans op een grote prijs erg klein. Hieronder enkele voorbeelden.

Grootste kans op 1 miljoen euro bruto bij BankGiro Loterij

Wie meedoet aan de BankGiro Loterij heeft de meeste kans om een prijs van 1 miljoen euro in de wacht te slepen. De kans op die grote loterij prijs is erg klein: 1 op 790.499. Van dat bedrag blijft na aftrek van de kansspelbelasting 699.000 euro over.

Kans op de grootste loterij prijs in Nederland bij de Eurojackpot

De grootste loterij prijs valt te winnen bij de Eurojackpot. De hoofdprijs kan daar oplopen tot wel 63 miljoen euro. De kans om die te winnen is echter minimaal: 1 op 95.344.200. De hoofdprijs is wel bruto, maar ook na belastingaftrek blijft er ruim 44 miljoen euro over.

Loterij miljonair: De grootste kans op 1 miljoen netto

Wie de meeste kans wil maken op 1 miljoen euro netto, kiest het best voor het Miljoenenspel, met een winstkans van 1 op 2,5 miljoen.

Grootste winstkans heb je bij de Staatsloterij

Consumenten die meespelen met de Staatsloterij hebben de meeste kans op een prijs (1 op 2).

Meeste loterij winst proberen te maken

Wie speelt om winst te maken, kan het beste kiezen voor Krasloten. Bij deze loterij is de kans op een prijs die groter is dan de inleg (5 euro per lot) het grootst, namelijk 1 op 4,8.